10/03/2009

sevgili altı arkadaş üstü


bu kavramı hayatımıza sokan insan artık hayatımızda bile yok. olmaması daha iyi miymiş bilmiyorum zira ben hayatımda hiçbir zaman her şeyi siliveren bir insan olmadım hatta olamadım. yengeç kabuğu. duvarları. hani yengeçler duvar örermiş, sıkıca. çok zor girermiş insanlar içine. girenleri de sımsıkı tutarmış. öyleymiş. ben sanki hem zor alıyorum içeri hem de sımsıkı tutamıyorum hiç. çok değerliler yitebiliyor birer birer. saçma gibi. erkekler böyle hisler yaşamazlar gibi geliyor bana hep, bir erkek olarak bu düşünceye sahip olmam ayrı bir tuhaf, şaşırıyorum; tartışmıyorum. insanlar emek harcamayı hiç sevmiyorlar gibi; emek harcamayı sevmedikleri gibi harcanan emeği görüp destek olmayı da sevmiyor gibi belki doğrusu odur bilemiyorum ben bir doğru merci değilim. hiç olmadım. öyle olmasa belki de heyecanla başlanan bir çok şeyde, zamanla heyecan yitirilmeyecek. bir yandan, dış tepkilere bu kadar açık olmamak lazım bence. öyle. hani ben yengeçtim, kabuk, duvar öyle bir şeyler diyordu sürekli herkes. konu nerden nerelere geliyor. çağrışım serbest. hayatıma giren tüm karşı cins bireylerin, sanılmasın ki tüm kızlara ben sevgili potansiyeli ile bakıyorum, bana karşı yaklaşımı bu; sevgili altı arkadaş üstü. o neymiş ki öyle peynir altı suyu tozu gibi. böyle sevgili olmayalım da bir yandan da civarımda bulunsun. arada gururumu okşasın. yanımda iyi duruyor gibi belki. seni kaybetmeyi istemiyorum. laf. bana sahip ol, evet çok güzel böyle. arada iki komik laf ederim güleriz nasıl fikir. belki elbisene falan yorum yaparım arada, genelde erkekler bir kelime bile edemez ya bu konuda. ama duygularım net değil, sevgili olmak böyle bir şey değil. sevgili olmak nedir, bir insandan hoşlanmak nedir, sevgili olmak nedir, bir çok noktada buluşmak nedir, bir çok noktada buluşmuşken sevgili olmak bambaşka bir şeydir, nedir? buraya bu kadar içsel bir şey yazmak da nerden çıktı dostum amacın nedir?!

4 confession:

mimmerve | 4 Ekim 2009 19:59

karışık konular bunnar... bana sevgili ol diceksin direk :-)) açıksözlü olmak lazım.patanak diye düşmeli.(ben yaptım mı? hayır!)

nk | 4 Ekim 2009 21:29

keşke her şey buraya bir şeyler yazmak kadar kolay olsa, dimi?!

Betül Ç. | 8 Kasım 2009 00:52

:) yengeçlerin kaderi mi bu ki? sevgili altı arkadaş üstü. buna dost derler sanırım dostum.

imsolate | 11 Ağustos 2011 20:04

bilmiyorum konuya neresinden bağlanıyorum ama peynir altı suyu tozu çikolatadan 3ü1aradaya sevilen tüm mamüllerin içinde gördüğüm bir muhteviyat. çok da kötü bir şey değil yani sonuçta:p