3/16/2010

Nine/ Dokuz


sonunda nine' ı izledim. hayatımdaki insanların pek bir meşgul olmalarından kelli, bir türlü gidemediğim gidemedikçe de salyalarımın daha çok aktığı filmdi. evet; olayı tek başına sinemaya gidecek boyutta yalnızlığa taşımadım, henüz değil. chicago, en sevdiğim filmlerden biri. chicago' nun yönetmeni rob marshall'ın nine' ı da yönetmiş olması, filmin çılgın oyun kadrosuna ek bir artıydı benim için. o kadar güzel ve başarılı kadınları bir müzikalde izlemek. filmin fellini ve 8½ ile ilişki içinde olması onu tekrar hatırlatması da ayrı bir husus.


filmle ilgili değinmek istediğim; fergie, kendisinden hiç beklemediğim derecede, kelimenin tam anlamıyla yardırıyor ki bana kalırsa filmin en başarılı müzikal performansı. BE ITALIAN diye gezebilirim bir süre ortalıkta.

kızlar, her ne kadar sizi anlamasam da penelope antipatisine sahipsiniz; ama kadın kelimenin tek anlamıyla yanıyor.

marion cotillard, seni aldatan insan değildir tatlım. dünyanın en ünlü yönetmeni olsa bile. bir nevi tasarımcı ya o, ondan bunların hepsi ayrı bir tripte oluyorlar. ( filmde yönetmen, kadınlara çok düşkündür ve onlardan beslenmektedir hatta karısı(lucia) ile de bir film setinde tanışmışlardır. karısının güzelliğine hayran kalır ve sadece bunun için teşekkür eder. lucia kendisini çok özel hisseder. tabi kim hissetmez. sonrasında bunun, kendisine özel bir şey olmadığını kocasının kadınlardan ilham aldığı gerçekliği ile yüzleşmek zorunda kalır. işin acı yanı, başka bir filmin seçmesinde kocasının başka bir aktriste de aynı kendisine davrandığı gibi davrandığını görerek öğrenmesidir. ) bunun üzerine artık yürütemeyeceğini kabullenen lucia' nın kocasına dediklerini çok etkileyiciydi.
-sen aç gözlüsün, her şeyi alıyorsun. almasan ölürdün zaten. yaratmanı buna borçlusun. bende ise verecek bir şey kalmadı. ( I am empty)
sadece şunu demek istedim orada lucia'ya. ah be güzelim, sen adamın ne bok olduğunu o zaman da gayet iyi biliyordun. değişmeyeceğini de. ama işte bazen hata yapmadan öğrenilmiyor.

son olarak nicole kidman, nedense bu filmin en zayıf halkasıydı bence. 97 yaşındaki sophia loren bile ondan daha doğal duruyordu.

1 confession:

Adsız | 17 Mart 2010 02:23

"wrong girl"ü es geçmişsin burada. evet nicole zayıftı ama o kurgu kayda değerdi..