8/28/2009

mene pohu


tam olarak nasıl yazılıcak bilmiyorum da yaklaşık olarak böyle bişeydi. geçen yıl çalıştığımız yerde ruslar ve rusça bilen insanlar mevcuttu. rusça ve rus aksanıyla konuşulan ingilizce kulağıma çok tuhaf gelmekteydi. nasıl mı diyorsanız 'Everything is Illuminated' filmindeki alexander karakterini izleyin daha da uzağa gitmeyin. hatta alexander karakterini gogol bordello' nun solisti Eugene Hutz canlandırıyor! tamam burda da sürekli duyuyoruz rusçayı fakat sürekli bir arada yaşamak daha bi farklı. bi keresinde biri konuşurken 'istinye' demişti resmen, aa istinye dedi diye kalmıştık (: neyse bunlar aralarında konuşurken sürekli ''mene pohu'' diyip duruyorlar ben de dedim nedir bu öğreneyim bari. bana bunu '' I don't care'' olarak açıklamıştı birisi. sonra bir gün otururken bişey oldu ve mene pohu dedim, yaşlıca olan herifler bi yandan kızardı bi yandan koptular. meğerse '' I don't fucking care'' demekmiş; zikimde değil der gibi. demek ki bu, dilini öğrenmeye çalışan insanlara yanlış bişeyler öğretme hastalığı ırktan bağımsız insanlığa özgü. hababam sınıfında masum ama kılkuyruk bi ingilizce hocası vardı hani, o hesap.

- geçenlerde potporiyi anlatmaya çalıştım bikaç arkadaşa. bilmiyorlar idi. artık öğrendiler hatta sonrasındaki bir gün bir şarkıdan diğer şarkıya geçince aa potpori yaptın diye cümle içinde kullanmışlar. burdaki minik minik yazılar da bana potporiyi hatırlatıyor. potpori denince de ebru gündeş' ten başkası gelmez dimağıma.

-canım ailem' in melihası bana da ' samim! ' desin. ikinci bi ad bile alabilirim.

-kıvanç tatlıtuğ sırf para için o şampuan reklamında niye oynuyor acep. beni şahsen saç yıkamaktan soğutuyor. kafa ve omuzlar ile yıkamaktan bin kat soğutuyor.

-ice tea şeftaliyi böyle döşümü açıp içime sokasım var. damarlarımda aksın. böbeğim.

2 confession:

Müge E. | 29 Ağustos 2009 05:14

Aaaa ne terbiyesizmiş bu ruslar ayol:)
Yaaaa o kadın nassı güzel samiimm diyo öle di mi:DBenim bile samim olasım geliyo yani sen ne ki:)
Kıvanç'ın reklamı çok aptal olmuş bence yaa,ne öle özel hayatımda dans etmeyi seviyorum,kumsalda koşuyorum falan...Basbaya ananesi yaşında kadınla aşk yaşıyodu işte kesin evde meltem buna masal kitabı falan okuyodu:)

bende yorumda potpori yapmış oldum di mi:)(cümle içinde çok kullanasım geldi de:)

bu arada damdan düşer gibi oldum ama merhaba:)

nk | 29 Ağustos 2009 12:18

potporinin aktif ve tatlı bir örneği olmuş, hani gelip de nasıl bir örnekle anlat derlerse bir daha burayı göstericem (:
damdan düşer gibi olmuş ne güzel olmuş, güne mutlu başladım resmen, merhaba :)