4/14/2010

döngü


bilinç altım bir süredir enteresan rüyalar görmemi durdurmuştu ama dün gece efsane bir dönüş yaptı. böyle tanıyıp tanımadığımı çok da hatırlamamakla beraber bir grup insanla yemyeşil bir ova üzerindeydik. bir kıyamet günü havası hakimdi. çimler olabildiğince yeşil olmakla birlikte gökyüzü nuri bilge ceylan filmleri tadında gri tonlarındaydı. herkes bir şeyler bekliyordu ve hırçın bir rüzgar hepimizi savunuyordu. (adeta heroes kafası). derken devasa bir karaltı oldu ve koca bir göktaşı üzerimize düştü. o anda gözlerimin kapandığını ve her şeyin bittiğini hatırlıyorum. gazman misali şehirlerin üzerinde uçtum bir süre. yanımda az önceki tepede gördüğümü bildiğim insanlar da vardı, ama herkes birer birer hedeflerine doğru yanımdan ayrılıyordu. sonrasında gözlerimi açtığımda, bebekliğimdeydim. gözlerimin net seçemeyişini bile hissettim. annemin kucağındayım ama çılgın bir bilinç durumu söz konusu. geçmişi tamamen hatırlıyordum. duvarda veya evin diğer kısımlarında, yeni çekilmiş fotoğraflarımı görüyorum. annemse gencecik. annemle aramızda 22 yaş var. 22 yaşında anne olduğunu düşünürsem, bir yıl sonra evlat sahibi olma fikri çok uzaklarda şimdilerde.. gencecik görünmesi normal yani. kafamın içinde ise geçmişe dair, geçmiş yaşamımdan getirdiğimi ve kendimi ifade edebilmeye yavaş yavaş başlayacağım sıralarda bu birikimi kaydedeceğim bilgisi var.

lan sabah kalktım, dedim ya gerçekten böyleyse. hayat gerçekten de bir loop/ döngü ise? ( bu da lost' a dair okuduğum bir teorinin bilinç altıma yansıması. çok bariz.) deja-vu da böyle açıklanabilir sanki.

ama senaryoda şöyle bir açık var. ben öldüm ve yeniden yaşamıma başladım. ama annem bu döngüde kaldığı yerden devam etmemiş oluyor. aynı anda kıyamet kopmuş olsa bile, ikimiz de aynı anda sıfırdan başlayamayız.

yoksa herkesin döngüsü kendi içinde mi yeniden başlıyor?! bilemedim.

1 confession:

esra | 21 Nisan 2010 00:33

benim çok çok çok sık düşündüğüm ve kafayı yeme kıvamına gelmeden bi iki saniye önce delirme korkusunu hissederek düşünmeyi bıraktığım bir konuya değinmişsin.
cevabı bulursan bana da haber ver ama o mertebeye ulaştığında muhtemelen ya bambaşka bi boyutta olursun ya da kolları arkadan bağlanmış bi gömleğin içinde!
welcome to my world bebeyim!!