1/07/2010

tasoları ile oynamayan çocuk



tasoları çizilecek diye asla tasolarıyla oynamayan bir çocuktum ben. düşündükçe kendimi garipsiyorum. böyle deli gibi biriktirirdim, poşet poşet cipsler alırdım ama asla oynamazdım. arada bir çeyizlerine bakan evlenme çağındaki genç kız edasında çıkarıp bakardım tasolarıma. çizilme fikirlerine bile tahammül edemezdim. looney tunes tasoları ve pokemon tasoları özellikle. sonrasında çıkan her şeyi iticiydi. looney tunes zamanı yine çok küçüktük çok net hatırlayamıyorum da pokemon zamanı orta okuldaydık ya, ne delilik. bir zaman sonrasında cipslerden 3' er 5' er taso çıkmaya başlamıştı. cipsi dışından yoklardık hangisinde daha çok elimize gelirse onu alırdık. bu aşamanın son evresinde ise, cipsi yemediğimizi bile hatırlıyorum. tasoları alıp cipsi başkasına verirdik. statü göstergesi olan tasolar vardı bir de, misty gibi ash gibi. bunlar çok nadir çıkardı. hatta bir kişiye birden fazla çıkmışsa şansına, o kişi o tasoları 7-8 başka taso ile takas ederdi. en son olarak tv tasolar ve dev tasolar çıkmıştı. sonra ben bu kadar özendiğim tasolarımı ne yaptım, bir gün geldiler ve hepsini bir arkadaşıma verdim. o kadar özen, gözünün içine bak sonra da ver gitsin. evde bir tane dev taso kalmış o günlerden, bardak altlığı olarak kullanılıyor masamda. looney tunes tasolarına baktım da az önce internetten. içim kıpır kıpır oldu resmen. allahım ne büyük mutluluk kaynağıydı o tasolar. renkleri falan ne kadar güzel. şu tazmanya' lı için ölebilirdim sanırım. bir ara da doritos' tan da tarkan tasosu çıkıyordu. hatta o reklam kampanyası sırasında tarkan' ın bir reklam parçası vardı. doritos panço panço pançoo diye. şimdiki aklım olsa asla atmazdım ki..

* bu tasolardan hala saklayıp da bana vermek isteyen var mı? (:

5 confession:

Cansu | 7 Ocak 2010 22:36

tasoların ayrı bi kokusu vardı bi de. kokuları hala burnumda. cips kokusu da değil üstelik çok tuhaf, bildiğin taso kokusu.

Betül Ç. | 7 Ocak 2010 23:37

dilersen artık ben10 tasoları var. üstelik bunlar birbirine kenetlenebiliyorlar.

nk | 7 Ocak 2010 23:49

yok hiç sevmiyorum öyle. bunlardan olcak. looney tunes ya da pokemon gerisini istemem (:

mika | 7 Ocak 2010 23:53

benim annem öğretmen olduğundan, okuldan toplanan bütün tasolar bizim eve gelirdi, tonla tasom vardı.misty nin gönlümdeki yeri apayrıydı filan.
bulursan oynayalım!

Adsız | 8 Ocak 2010 04:08

ya cıdden o kadar taso nooldu annelerın gızlı tarıkatlarının baska bı kuralı da bu tasoları yoketmek mıydı cunku ben bılıyorum bın tasom olsa bırını vermezdım pekı sımdı o tasolar neredeler ugur dundara savas aya saadettın teksoya haber salalım a dostlar