1/12/2010

pantelon


az önce, yine 22.30 makarna yeme gecelerinden birindeyiz. kral tv' de nostalji bölümü vardı. rafet el roman' ın zamanında fırtınalar koparmış bomba şarkısı amerika. lakin şöyle bir konuya değinmek istiyorum, adam klibi new york' ta çekmiş ve şarkıda da genel olarak amerika'dan bahsetse de daha çok new york city' ye yazmış gibi duruyor şarkıyı. etrafta sis duman ve cankiler.. cankiler?! ne zaman türkçe'ye geçti bu güzide sözcük dedim bir an. her şey böyle akarken,rafet baba bir anda texas' a atlıyor ve diyor ki ;

o memo
burası teksas amerika
herkes çizme, fötr, kot pantelon

baya pantelon diyor yahu! büyüksün rafet baba. amerika herkese gelsin!

nostalji sever insanım.

2 confession:

Cansu | 13 Ocak 2010 18:09

televizyonda cehennem silahı serisini, teenwolf'u ya da back to the future serisini vermeye başladıkları an medyaya olan sevgimi geri kazanıcam. müzik kanallarında da rafet el roman, mansur ark, çelik, uzun saçlı kenan doğulu, taze gotik şebnem ferah, tuhaf bir özlem tekin, genç bir yeşim salkım veya levent yüksel görmek istiyorum. öğle saati kanald açtığımda şeker kız candy, akşam saatlerinde şirinler görürsem, nickelodeon'da pete&pete ve clarissa vermeye başlarlarsa ya da teleon'u tekrar açarlarsa o zaman medyanın kıvama geldiğine inanacağım.
hele ki starı açtığımda olacak o kadar varsa ya da turgut özal, tansu çiller, erbakan yahut süleyman demirel'i görürsem o anda pazar akşamı parliement sinema kulübünün jeneriği ve ütü kokusu ile uyuyormuşcasına huzurlu olacağım.
bir 10 yıl filan da bu kadar uzun yorum yazamam herhalde.
öptüm bay.

Cansu | 13 Ocak 2010 18:18

fakat şahane cumartesi geri dönmesin hiçbir zaman, onu unutmak istiyorum. hbb yeniden açılsın ama. ghost versinler bi de starda. bi de.. evet tamam sonu yok cidden. 90lara dair anılarımla prim yapmayacağım artık dinimiz amin.