1/09/2010

bir acı fenomeni olarak mercan kolye



"finalim var o halde saçmalıyorum" ya da "saçmalıyorum o halde finalim var" ya da " finalim var öyleyse neden saçmalamıyorum" tadında matematikteki mantık konusundan hatırlayacağımız ancak ve ancak önermeleri yapıyorum. bir küçükken star tv' nin bize garezi vardı kimbilir belki de hiçbir zaman bilemeyeceğiz.. bir tv filmi vardı hatırlar mısınız?! iki çocuklu bir baba yanlarında da çok sevdikleri hem evin işini çekip çeviren hem de bakıcılık yapan tonton teyze. çocukların anneleri ölür ve baba nurseli idiz ile evlenir. bu dünyada eğer bir üvey anne oskarı yapılsaydı kuşkusuz bu film ile nurseli idiz aday olur ve akabinde " ..and the oscar goes to " cümlesi ile ödülü kucaklardı. ben bu filmi her seferinde izlerdim. izler izler kanser olurdum. bu üvey anne kadın, çocukları da bakıcı kadını da istemezdi. sümsük koca da bu duruma seyirci kalırdı. en son darbeyi ise annelerinden yadigar mercan kolye' yi alarak vurmuştu. o sahnede, tamamen yanaktan oluşan o iki çocuğun ağlamaları hiç gözümün önünden gitmez. bu ülkeyi yürek sıkıntısı kavramına hazır hale getiren iki yapıttan biridir bence mercan kolye. öbürü ise şaşırmayacağınız üzere; üvey baba! neyse ki acıyı bize damardan veren star tv gönlümü ay ışığında saklıdır ile alırdı. aydan şener ve toprak sergen' in oynadığı bu filmde, toprak sergen'in saçı başı tarzı bohemliği bambaşkadır. görülesidir. bu deli bozuk karakter ile aydan şener aşk yaşarlar. aydan şener de ne güzel kadındır; ama ganıbozuk toprak, aydan'ı en yakın arkadaşı ile aldatır. şimdi bu filmde en sevdiğim yere geliyoruz. aydan, toprak'ı malum kadınla yatakta basar ama kadını sırtını dönüktür ve kadının sırtında büyük bir et beni vardır. daha sonrasında aydan yakın arkadaşı ile alışverişe çıkar ve arkadaşı sarı elbisesi ile arz-ı endem edip, çılgınca dönerken et beni görünür ve aydan' a gerçek dank eder. sonrasında ayrılığa dayanamayan toprak jipiyle denize uçar ve finalinde efsane şarkı girer devreye. ay ışığında saklıdır.

2 confession:

Adsız | 10 Ocak 2010 18:12

her 80ler 90lar kusagında dogan cocuk bu buhranları yasadı ama bızım bunyemıze farklı yansımasının sonucu bence tam da bu yazıda bız cıdden ızlıomus da detaylara ınıp ırdelıomus ucuz atlattık bence yıne de

bi başka adsız | 16 Ocak 2010 00:46

nazım hafızan güçlü biliyorum ama bazen aynı zamanlarda yaşamamışız gibi hissediyorum, en ufak bi "anaa hakkaten böyle bi şey de vardı" anı yaşamıyorum bazılarında, ama macera dolu amerikayı biliyordum bak:)
neyse benim diyeceğim şuydu ki yorum yapmıyo olmam takip edilmediğin anlamına gelmez, şubat tatilinde umarım senin de uygun olduğun bi zaman denk gelir de msn de yorumlarımı da yaparım:)
haa peki arkadaş yazının üzerine bu yorum göndermem tesadüf mü o da değil, ne zamandır konuşamadık bi şeyler diyesim vardı, ama araya zaman girdikçe de zorlaşıyo biliyosun.vefasız olabilirim ama herkesin bi kusuru vardır:)
yılbaşı yazından anladığım üzere de sevindiğimi söyleyip mutluluklar dilerken yazımı sonlandırıyorum:)