9/12/2010

1 saatte tersten konuşma seti


dün bir an kendimi, oturmuş bullet express adlı mucizevi ürünün reklamını izlerken buldum. o bıçaklarıyla olsun, mutlakta sadece ekmek kızartma makinesi kadar yer kaplayan ergonomisyle olsun, gözlerimi dolu dolu etmişti.

şu dünya üzerinde en çok inandığın şey nedir diye sorarsanız, hiç düşünmeden bu reklamlardır derim. mesela şu an benim her türlü inancım bullet express. bu 1500 değil 1000 değil 400 hiç değil 315 tl değerindeki mucizevi ürün şu an sahip olmak istediğim tek şey olabilir. o reklamların karşısına geçip de hipnoz olmayanınız yoktur heralde. misal ben bir ara da nicer dicer fanıydım. böyle küp küp kesilen meyveler olsun, makarnanın üstüne parmesan peyniri kesmelerle olsun, soğanları ya da patatesleri kızartma olmaya çabucak hazırlama bakımından olsun, zahmetsiz salatalar hazırlamak bakımından olsun çok büyük tutkum vardı.

ama dünya üzerinde 2 çeşit insan var sen de biliyorsun. 1. tip; bu ürünlere inanan. 2. tip ise bu tip ürünlerin tamamıyle karşısında olan, sanki hayattaki tek düsturu bu ürünü kötülemekmiş gibi takılan insan. işte o 2. tip insan beni hep engelledi yollarıma taşlar koydu. canım güzelim nicer dicer' ıma laflar söyledi. o söyledikçe içime attım. gerçekten de zahmetsizce salatalar yapabileceğimi, ya da dostlarım geldiğinde pratik meyve salataları yapabileceğimi bunun hayatımı gerçekten olumlu etkileyeceğini anlatmaya çalıştım ona ama olmadı.

ondan sonra sauna belt çıktı. nicer dicer yüreğimde tatlı bir heyecan oluşturuyordu hala ama; gönlüm biraz sauna belt' e kaymıştı. çünkü artık spor salonlarında harcanan vakitlerden yorulmuştum. evimde kitabımı okurken filmimi izlerken dostlarımla zaman geçirirken bir yandan da belime taktığım bu mucizevi aparatla yağlarımdan kurtulup baklavalara kavuşabilirdim. hem de 8 saat içinde başvurursam türlü çeşit hediyelere losyonlara indirim kampanyalarına hak kazanabilirdim. ama yine o 2. tip insan geldi ve yok yæ o iş o kadar kolay değil o yağ mağ eritmez su kaybettirir sadece dedi ve gitti. yine yıkılmıştım.

sonra da okulun 1. yılında, mimari proje kapsamında verilen saçmalamak konulu kısa film projesi için çektiğimiz mızan 1 saatte tersten konuşma seti adlı kısa filmim geldi. yıllar sonra yeniden izledim, yeniden güldüm. çekim tekniği, ters ışıklar,sallanan kameraya rağmen amatör ruhunun hastasıyım bu filmin, nacizane.

9 confession:

Cansu | 12 Eylül 2010 16:36

hayatımda daha şahane bişey okumamıştım, çocuklar gibi şenim şu anda. kahkahalar filan hep.

+dünyanın en başarılı filmi. fakat, şu an engellenemez bir biçimde seti sipariş etmek istiyorum.

Cansu | 12 Eylül 2010 16:42

ha bi de,
2 gün önce babamla bir olup bullet express sipariş ettik. annem çok kızdı.
ama yüzyılın icadı bence.
sauna belt de var evde, istersen getiriym. biz genelde alıp kullanmayanlardanız. evet. alana kadar hep çok heyecanlı ama. valla.

nk | 12 Eylül 2010 21:10

sauna belt' inizin olmasından şaşırmaktan ziya imrendim yæ!

Adsız | 15 Eylül 2010 12:36

o filmi izlemek istiyoruz. evet.

nk | 16 Eylül 2010 13:53

o filmi?

black | 8 Ekim 2010 02:56

Ben de çok imreniyorum o reklamlara. Her şey abby shaper'la başladı benim açımdan. Sonra yer silme şeysileri ama böyle her şeyi silenleri var ya onlar, bıçak setleri, bel bantları. Ama nicer dicer deyince akan sular duruyor. Keşke olsa her şeyi kessem doğrasam bak.

black | 8 Ekim 2010 03:01
Bu yorum yazar tarafından silindi.
black | 8 Ekim 2010 13:41

Ayrıca şunu da demeden edemiciim; filmdeki o koridor nasıl bir koridor? Genişliği kaç uzunluğu kaç onun? Öyle koridor mu olur? Olmuşsa nasıl olmuş?

nk | 8 Ekim 2010 15:32

nicer dicer <3

o koridor tam bir müteahhit tasarımıydı zira arka cephesi sıfır ışık alırken ön kısım pırıl pırıl günlük güneşlik olurdu. neyse ki kurtuldular. amma ve lakin abartı için çok güzel ortam sağladı. 10 m falan vardı sanki ya..