11/10/2009

şükran' la meryem



-geçende gazetede okudum. belki duymuşsunuzdur shakira' nın shewolf şarkısının klibi rtük tarafından sakıncalı bulundu. anlamadığım nokta nasıl bu kadar geç aydılar. aylardır izliyoruz biz kendisini. severek izliyoruz genellikle erkekler olarak. aynı şekilde ciara da çok şehvetli bulunmuş, ikisini de engelleyeceklermiş sanırım. gazetede hangisi daha iyi gibi bir karşılaşma yapmışlar. bir sonuca varmamışlar gerçi öyle öne çıkan özelliklerini yazmışlar. bana kalırsa shakira ezer geçer o ayrı husus. neyse efendim sadede gelecek olursam benim asıl dikkatimi çeken yasak falan değil çünkü sayelerinde fazlasıyla alıştık. bir yerde bir şeyi paylaşıp onu insanlara sunmak bile çile haline geldi rtük kavramı sayesinde. dikkatimi çeken nokta shakira' nın annesinin türk asıllı bir italyan olması. türk asıllı italyan nasıl olunuyor dostum çok heycanlanıyorum. babası da iran' lıymış. ama kolombiya' da doğmuş. işte o facebook' ta 1116 tane arkadaşı olan kızdan daha mutlu bir insan varsa, o da türk asıllı bir italyan anne ile iran asıllı bir babadan kolombiya' da doğan bir çocuktur. bu ne çok kültürlülüktür. başımı döndürüyor. asıl nokta ise shakira iran dilinde şükran anlamına geliyormuş. işte şimdiye kadar her şey mükemmelken shakira' nın adının şükran olduğunu öğrenmek beni çok hırpaladı. sen koca dünya starı ol; ama adın şükran olsun. bir düşünün dünyaca ünlü bir star çıkarıyoruz ( ki malesef hiç ümitli değilim) ve adı şükran. onu önce biz sevmeyiz bir kere. nasıl olacak şükran' dan star. daha kötüsü ise biricik kraliçemiz madonna' nın ( mızonnah) isminin meryem anlamına gelmesi. o konuya hiç girmek istemiyorum. irdelemek deşmek hiç istemiyorum. kapalı kapılar ardında bırakıyorum.

-markette, poşet açmaya çalışırken özellikle de insanlar arkamdayken çektiğim stresi çok nadir şeyde yaşıyorum.

-kulaklıktan müzik dinleyeceksem; L yazanı sol, R yazanı sağ kulağıma takmadığım sürece dinleyeceğim müziğe odaklanamayacığımı söylememe gerek bile yok sanırım.

-bilgisayar açılana kadar karşısında beklemek, poşet açma stresiyle yarışır bence. o bir an önce kavuşma isteği, ama çaresizlik bir şey yapamayış bambaşka.

-bir başka habere göre ise bir yeni evli çift varmış. adam eşinin bakire olmadığını öğrenince boşanma davası açmış ve mahkeme erkeği haklı görmüş ve boşamış. buraya ne kadar şey yazsam bu karardan uç olamayacak bunu bilir bunu söylerim.

-bir de şey vardı ilkokuldayken. ' sen sinekten korkar mısın?!'. gözünün önünde alkış yapılır, gözlerini kaparsan korkmuş olursun. bence çocuk olmak kolay olduğu kadar da zor olan bir şey.

-bir gün başbakan olursam ( daha neler) ki hiç öyle bir iddiam yok, yapacağım ilk icraat erkeklerin gri penye eşofman ( eşortman demez miydik buna hep) giymesini yasaklamak olacak. ben sırf bu vaatle bile başarabilirim. ben çok rahatsız oluyorum, sevemiyorum. çirkin bir görüntü. bir teşhirci zihniyet. az önce gri penye eşofman altı yazarken sıfatlardan hangisi daha önce yazılmalı çelişkisine düştüm. hazırlık okuduğumuz her devrede sıfat sıralaması diye bir şey öğretirlerdi hani. ben onu hiç öğrenemezdim hep de sorarlardı. sayı-renk-neyden yapıldığı. hala bilmiyorum bakın.

12 confession:

Adsız | 11 Kasım 2009 16:04

coming soon..((:
küçük bi ön yorumda bulunmadan edemeyeceğim çok büyük bi sorunum oldugunu farkettım evet bunu bugun farkettım 5 duyumumdan 0.35 ının bıle olsa algılayabıldıgı benımle ılgılı ılgısız her seye yorum yapma hastalıgım var duramıyrm bsey demesem olamazmıs gıbı rahatsızlık bu pantolonun durması gereken yerden daha ustte durmasının verdıgı hadsız rahatsızlık gıbı..her yazında yorumum olmamasının sebebı tamamen utanmamdan kaynaklı bu kdr da yer kaplamıım artık cekıngenlıgı ama durduramıyrm ıste bosa gıdıcekmıs gıbı mesaj gonderırken o koca sayfaya bı tanecık tmm yazmak gıbı 867 karakter zarar ziyan orda yazmak lazım okuyan olur okumayan olur o ayrı sen okuyosun ustadım bunu bılıyrm

nk | 11 Kasım 2009 17:53

yer kapla, hep kapla! uzun uzun kapla! çok kapla! her yeri doldur! hiç çekinme! istediğin gibi! kendininmiş gibi! _flafi_

Adsız | 12 Kasım 2009 02:23

o dzımaan başlıyorum, su yazıda bahsı gecen her seye yorum yapıcam bak kendı rekorumu kırmaya hazırlanıyrm ..
ılk olarak yasaklara degınecek olursak bu ulkede yasak masak yok evet ıdda edıyrm turk ınsanı napar eder o yasaı deler gecer arkadasım engel tanımaz multımedyacıımıza koyarlar egzotık ayarları deıstrr grersın ındırrsın gocertırsın sıgara ıcme der boru uzatrsın olmadı basar parayı ıcerım arkadasım dersın maksat ınsanlar uzulsun ugrum ugrum ugrassın cıle ceksın baska bsey deıl ha tabı halk tembel barı aklının kıcını kaldırsın dıye bu yontemlere basvuruluyo da olabılır belkı de turk zekası genetık bısey degıldır kazanılmıstır sadece..

Adsız | 12 Kasım 2009 02:29

şükran ve meryem bacılara degınıyorum sımdı de senı oldugu kadar benı de derınden yaraladı bu hanımkızlar azızım hıc beklemezdım en fazlasından şakiraya bi şakire öneriridim ama şükran aklımın ucundan gecmezdı mızannayı hıc karıstırma..bi de su shakira konusunda yıllardır atlatamadıım bbgn evı yorumu var bu bayan konser vermek ıcın ugradıgı ulkemızde fazla para goz cıkarmaz dıyerek sacma sapan bı guzellık yarısmasında sahneye cıkmıstır o yıllarda bbg kac olduunu bılmedıım evdekı ınsanlar mutluluktan cıldırmaktadır sankı sükran onları gozetlıomus gıbı ıste o evden bı sahıs da yaa abı yaaaa nası bı kadın buu sahne ıcın yaratılmıs ısmı bıle ole tam sahne adıı hhşşşaakhhhireeaaa ole bı dedı kı zannedersın cidden şakira yok annem şükranmıs ıste fazla heycanlamıssın sadece..zaten her sey soleyıste bıtmıyor mu kuzum madonna var mızanna var canancığım var zjananzjıım var jezzmin var şağsemen var sen var sın ben varım cesıt cesıt ınsan var..

Adsız | 12 Kasım 2009 02:32

market posetı kabusu bugunlerde her yerden karsıma cıkıyor ben cozumu kostur kostur para mara cıkarmadan once poset acmaya koyulmakta aradım ama olmadı ablam ole bı gecırıo kı urunlerı yetısemıosun hızına ole bı ıs askı.. ya kenara cekılıp kosende sınsı gıbı el altından torbaya atarcasına sırada senden sonrakı sahısla muhattap olucaksın ya da kıyıcaksın paraya posetleyen veletlere para yedırıceksın:/

Adsız | 12 Kasım 2009 02:35

R L durumuna gelmıyorum hıc senn ogrencı evı olması gereken odanı gorduk benım aıle yanı ıcı dısı odamı gorduk yasam tarzımız seklımız semalımız bellı ben kız basıma her bıseyımı yerlere sacıyrm sen yazın aldıgın bembeyaz sipor ayakkaplarnı kısın camurlu yollarında bıle kırletmıosun ne dıım allah tamamına erdırsın..

Adsız | 12 Kasım 2009 02:41

başbakan değil cumhurbaskanı olacak adamsın azızm muhterem ınsansın olmadı belkı bı gun dısı bır cumhurbaskanımız olur da first gentleman olursun kım bılır kısmet ama su esortman konusunda penye grı cınsınden daha da katlanamadıım bsey varsa o da alt ust takım esfman gıymektır ne o allaskına ılkokullarda beden dersınde zorunlu kılınan soluk yesıl seyler gıbı bı de ısteklı gıyıyolar yanı bı zorunluluk olmadanS: giydıgı an tutustur elıne bı oluklu mukavva parcası at arabaya ılıca plajının ustundekı tanımlanması guc kamp alanına yolla sabahın 6sında oturt mangalın basına yelleseın anam yellesın goruntu bu yanı hıc cazıp degıl sen bayıl o kdr parayı adıdasın taclı serısıne sora altını ustunu bır gıy bu hallere dus yazık..

Cansu | 12 Kasım 2009 09:43

sevgili nazım,
paralel evrenlerden birindeki ben olduğunu artık kabul etmem gerekiyor. sen de beni tanısan sen de kabul edersin. çok çılgın. olsun ama, ne tıhaf lakin öte yandan negzel insanlarız.

xoxo,
yengeç bacağı.

nk | 12 Kasım 2009 19:50

-yasak konusuna hiç böyle bakmamıştım. ama resmen haklısın bir yandan, uğrum uğrum uğraştırıyorlar ki sonradan normal şeyler basit gelsin bize ( (L) rtük )

-o bbg evi ki ( bunun hakkında bir yazı da gelmeyecek değil) ve o söyleyiş resmen 1-1 şekilde canlandı kafamda. sesleri kağıda döküşüne hastayım azizim. belirtmeden geçemeyeceğim. zjananzjıım' ın yeni nick' im olacağını söylemiştim zaten. mütemadiyen gülüyorum.

-bence poşetin çözümü yok, o veletler de her yerde yok. bu stresle yaşamaya mahkumuz, hayat kalitemizi düşürse bile.

- R,L, beyaz ayakkabılar, aynı yöne bakan askılar. düzen takıntımın dışı seni içi beni yakar annem. bilemezsin.

-first gentleman olayım lütfen. isme bak. bu da başımı döndürdü resmen. o zaman söz karımın aklına girip, takım eşofman giymeyi de yasaklatacağım.

-lucy, bir gün ayarlayıp bir şeyler yapmak hep aklımızda. ve söylediğim gibi yalnız olmadığını bilmek çok güzel. zor olsa da, hayat bize güzel (:

Adsız | 12 Kasım 2009 20:29

bloguna yorumuna gurban gardaş mutlu edıosun benı, su dar vakıtlerımde gulduruosun(:

Betül Ç. | 14 Kasım 2009 04:28

tespitlerin tarafımdan hep ilgi görüyor hep hak veriyorum.şu gri eşofman giyen bay arkadaşlarımızdan(nerden arkadaşlarımız oluyor? takılmayız öyle tiplerle, takılan var mı?) daha gıcık daha uyuz daha itici tipler varsa onlar da eşofman altı+tshirt giyip üstüne tunik geçirip klasik çanta giyip tonla makyaj yapan kızlardır. böyle bi giysileriyle "ben hayatı boşveriyorum, rahatım kızaaam" havası ama yok aslında "hayatı herşeyiyşe umursuyorum, makyajsız adım atmam, çantam jix olcak"havası. bu çelişki gözümü yoruyor.

davet | 31 Ağustos 2010 12:43

Davet organizasyon,Düğün organizasyonu,Sünnet organizasyonları,Masa süslemeleri,Sandalye kiralama," target.Düğün