12/05/2010

küçük hesap



bilgisayarda herhangi bir şey hata verirse, hata raporu gönder ibaresi çıkıyor ya hani. eğer o anda mutluysam, ya da sevimli bir şeylerle uğraşıyorsam ve bununla karşılaşırsam, tüm iyi niyetimle o hata raporunu gönderirim. o an sanarım ki karşımda direkt bir insan var ve o raporu alır almaz bu eksikliği düzeltmeye çalışıyor. adeta kanatlarımın rahatsız ettiği anlar yaşarım. lakin; mutsuzsam, gıcık olduysam, o hata raporunu asla göndermem. hatta bir nevi o raporu göndermeyerek intikam aldığıma, o programa belki de deva olacak şeyi göndermediğime inandırırım kendimi. yaparım bunu. böyle de küçük hesapların peşindeyim.

4 confession:

Cansu | 5 Aralık 2010 01:23

seni çok seviyoruz.

Adsız | 5 Aralık 2010 01:57

ben de öyleydim, ama bilgisayar mühendisliğinde doktora yapan arkadaşım dedi ki, esra bir daha sakın gönderme =) sonra bir daha da göndermedim ben de, ayrıca nazım bildiğin benziyoruz dostum, bildiğin...

kanzavuri | 5 Aralık 2010 14:43

ben o hata raporunu şöyle bişey sanıordum: şimdi aynı statüdeyim ben o programla ve bi tane de üst düzey bi adam var. ben de o raporu gönderince karşımdakini üst düzey olana şikayet ettiğimi ve onun başına türlü dertler açıcağımı falan sanıordum. ama hiç göndermedim çünkü fesat bi insan diilim diodum kendi kendime de.

Adsız | 2 Haziran 2011 01:04

Microsoft o hata raporlarını topluyor da sanki bana ücretsiz hizmetler sunuyor. Tamamen gönüllüler tarafından oluşturulan bir Linux işletim sistemi kullandığım için (nadiren de olsa) hata raporu göndermem gerekiyorsa mutlaka gönderiyorum; üzerine yorumlar yazıp, ekstra bilgi veriyorum. Ama "microfost"a günahımı vermem.