3/05/2011

nurse jackie


 son zamanlarda en sevdiğim ikili; doctor o'hara ve nurse jackie. yalnızca iki sezonu ile gönlümde taht kurmayı başaran dizinin müthiş yetenekli iki kadını. diziden biraz bahsetmek gerekirse, nurse jackie yanında çalışanlarının onu azize olarak adlandırdıkları işine kendisini inanılmaz derecede adamış bir hemşiredir. ama gel gör ki kişisel olarak fazlasıyla kafayı kırmış bir ilaç bağımlısı. percocet'i kahvesine toz halde atıp, burundan vicodin çekecek kadar. işte bu noktada işin kara mizah yönündeki başarısını görüyoruz. dizinin bana göre en güzel yanı, tüm yan karakterlerin çok orijinal olması.
bir küçük not daha düşmek gerekirse, edie falco, nurse jackie rolüyle emmy komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.


king's speech' te gördüğüm anda çocuk gibi zıplamama sebep olmuş mükemmel oyuncu eve best - gerçi çok daha büyük rollerde görmek şarttır kendisini- doctor o'hara rolüyle benim için olayı aşmış ve bitirmek üzere. her mimiğinin, her jestinin, ingiliz aksanının, tüm muzırlığının ve burnundan kıl aldırmazlığının ayrı ayrı hastasıyım.
kendisini şu dialogla daha belirgin olarak anlatmak isterim. (öğle yemeğini yine en yakın dostu jackie ile yemek istemektedir)
o'hara: yemeğe gidelim mi?
jackie: gelemem, işim var.
o'hara: benimle yemek yemekten daha önemli ne gibi bir işin olabilir?


2 confession:

pdd | 19 Mart 2011 08:48

şu dizinin bi sevenini daha gördüm ya çevremde çok mesudum şu an (:

nk | 24 Mart 2011 23:55

aynı hissiyatı yaşamaktayım :]