12/08/2009

plastik


"ama yalanım yok, kıskancım birazcık da huysuzum. sana yan bakanın gözlerini oymazsam namussuzum" ( dudaklar ortaya toplanık, büzüşük, hafif tömbeltilmiş şekilde)

dünya üzerinde en nefret ettiğim şeylerden birisi sanırım delikanlı kadın imajı. bunlardan birincisi tabi ki seda bacımız. sonuçta ülkemizin en güvenilir insanı. halk seçmiş. kim bu halk allah aşkına aşırı meraklanıyorum bu konuda. o halk ben değilim. çevremdeki insanların da pek halk gibi bir halleri yok. televizyonda diyorlar ya hani "ona halk karar verecek" ya da "karar halkın". o zaman kararı kendisinde hisseden var mı hiç aranızda. çok mu uzaylı kaldık biz. diyor ki dün televizyonda, ibrahim' in suratında o hüznü gördüm ya memedali benim için bitmiştir diyor. ibrahim?! memedali?! evet aklınıza ilk gelen insanlar. ibrahim tatlıses bunları barıştırmaya çalışmış programında ama mali kabul etmemiş. ibo' nun suratındaki hüzün bitirmiş seda bacımızı. bundan sonra annem bile dese, onunla barış dese asla barışmam; benim için bitmiştir diyor. böyle kocaman kocaman konuşuyor. adımı anmasın bir daha sataşmasın bana diyor. ben onun üzerinden prim yapıyor muyum diyor. dudakları yanakları o kadar plastik ki hipnoz oldum izlerken. bize ne? sen kimsin? seda sayan' ı gördüğüm zaman aklıma gelen iki kelime var; at ve plastik. bir insan ne kadar plastik olabilir sorusunun cevabının yaşayan örneği. ama şey demeyi ihmal etmiyor, yiğidi öldür hakkını yeme; memedali bu ülkenin en iyi iki şovmeninden biridir, diğeri de acun diyor. acun şovmen mi ki yapımcı gibi bir şey sandımdı ben onu. nerden bu özgüven? çünkü kadın. en kadın o. en delikanlı kadın o. memedali zamanında onun için bir üçüncü erkek kardeşmiş ama artık annesi istese bile barışmazmış. suratında öyle bir ciddiyet var ki sanırsınız birazdan şahlanacak, dört nala gidecek. daha önce de bahsetmiştim o pepsi reklamındaki gördüğümüz beyaz saray yavrusu kendisininmiş. neden onun. çünkü en güvenilirimiz o. ordan seslenmeli bize. biz, girişi kolonlarla vurgulanmamış evlerimizde yaşayarak onun anıtsal girişe ya da balkona sahip eviyle aramızdaki farkı biraz daha hissedebilmeliyiz. bunun diğer eşleniği de ebru gündeş. böyle kodu mu oturtacak. harbi delikanlı abla. bön söçülmöm söçörüm diyor. boru değil.

not: at, dünyadaki en güzel hayvan bence. yanlış olmasın.

2 confession:

Betül Ç. | 8 Aralık 2009 19:49

bir üçüncüsü demet akalındır gelecek onun da zamanı. evinin herr köşesi pırlanta taşlarla dolu insan. param bol nereye versem düşünmüş taşınmış avrupalardan getirtmiş her birşeylerini. kimseyi sallamadan sakızını şaplatır mahalle kadınları misali. çok ciddi bi işmiş gibi yapar delikanlı misali

Adsız | 9 Aralık 2009 01:01

'birazdan şahlanacak, dört nala gidecek' güldüm, gülüyorum, güleceğim...