12/03/2009

biz tuğçe san' ı atlatmış milletiz ve hafızam


-yalan mı? neydi o kadın öyle. yılanıyla çıkardı hani. kendisi yılanından daha yılandı. tuğçee sannn geliyoooorrrr diye çıkıçıkıverirdi her yerde. zor günlerdi çok. allahtan amerikalı bir koca bulmuş.

- düşünüyorum bulamıyorum. bu devirde tesbih nedir yahu?! şu delikanlıların elindekiler ama. ne yapıyorsunuz arkadaşım, vuracağım hepinizin eline ama. biliyorum arkadaşım sen o, dostunu gördüğünde kafatasının alın bölgesinin sağ üst köşesini, dostuna tokuşturan insansın. çok yanlış yoldasın. bilesin.

-latince öğrenecektim, yatınca öğrenemedim. okuduğum günden beri yiğit özgür' ün bu cümlesi aklımdan çıkmıyor. hayatımın özeti gibi mi sanki acaba.

-hafızayla ilgili ciddi problemlerim var. daha önce de bahsetmiştim. gerekli gereksiz her şey aklımın içinde. ( bu noktada dersleri ayrı tutuyorum zira onlar çok rahat uçup gidebiliyor) . efendim, bu gereksiz hafıza olup olmayacak her şeyi ama her şeyi hatırlıyor. yalnız kendinden adı soyadı şeklinde bahseden insan cümlesi kurdum az önce. fark etmediyseniz ben sokayım gözünüze. lisede yatılı kalan bir insandım ben ve yatakhanedeki insanlar sınav notlarını bana sorarlardı bir sonraki sınav öncesinde. daha çarpıcı bir örneği olamaz sanırım. biraz da hafif gözlemci bir yönünüz varsa bu hafıza olayı çok sıkıntı yaratıyor. şimdi lisemizde bir çocuk vardı. çok uslu bir çocuktu. altın saat takardı 14 yaşında. o kadar usluydu. ama şimdi ne yapıyor. harley deyvidsıncı oldu. o çılgınlık senin bu çılgınlık benim koşuyor. ama ben biliyorum onun o mülayim hallerini, üniversitede yeni tanıştığı insanları ' ben hep böyleydim abi ' tadında kandırabilir ama beni asla. amman ne mühim. neyse burdan geleceğim konu şudur ki bir insanın bana anlattığı şeyi çoğu zaman sonrasında daha farklı şekillerde anlattığına da tanık oldum. yeni bir ortama girilince kötü yönlerinizi biraz saklamak istersiniz ya hani, daha çok nasıl bir insan olmak istiyorsanız o yönde bir çizgi çizersiniz. ama bir yerlerde çok kuvvetli değil azıcık da olsa kuvvetli hafızası olan bir insan varsa sürekli eskiden/ yeniden nasıldı karşılaştırmasına uğrarsınız, söyleyeyim. bu hafıza problemi eğer küçük, anlık unutkanlıklar yaşarsa işte asıl sıkıntı o zaman meydana geliyor. yazın, arkadaşımda kalırken gece 2' de kafa bir milyon vaziyette, asuman krause' nin kukla adlı şarkısının melodisini hatırlayamayıp cinnet geçirmişliğimiz vardır. evde internet olsa hemen çözülebilecek bir problem dert değil ama yoksa ve gece saçma bir saatse kimseyi arayamıyorsanız, dev sıçtınız demektir. bunu yazmak nerden aklıma geldi, çünkü bugün de özgün' ün çok gerekli eseri şeytan' ı hatırlayamayınca yaşadık. olmaz. illa bulunacak. yoksa bana rahat yok.

-tanıştırayım bu da marjinal olmanın ön şartı. hele ki mimarlık okuyorsanız, bunu 1. sınıfta illa ki en az bir kere takmanız lazım yoksa yeterince farklı olunamıyormuş; öyle duydum. başbakan olursam kampanyamda gri erkek eşofman altına eklenen bir diğer toplatma kampanyası da bu olur muhtemelen.

-gri erkek eşofman altına duyduğum sevgisizliğe, şık sevgisizlikler, şık yorumlarla eklenmişti. okumadıysanız bunlar neler miydi?! alt- üst takım eşofman giymek. bir diğeri ise alta eşofman altı giymek ( tercihen adidas, yanları yaldızlı sarı) üstüne abiye tadında ciddi bir şeyler giymekti. çekinmeden bunlara bir 4. ekliyorum efendim. alt- üst aynı renk kot ceket ve pantolonu giymek.

4 confession:

busra m. | 5 Aralık 2009 00:29

bende kapak fotoğrafını koyduğun bu albüm var. arka kapak fotoğrafı çok daha çekici doğrusu. onu da görmek lazım. ayrıca itiraf: "prenses" şarkısının nakaratını ezbere biliyorum ben ya!

nk | 5 Aralık 2009 01:38

hadi ya şaşırdım! bu kadın teknocuymuş ya, öyle mi ki güzel tekno mu ki?! genellikle her şeye çamur atma yönünde olan ekşisözlükte bile övgüler yazılmış hakkında..

Betül Ç. | 6 Aralık 2009 00:42

ben o şapkayı takanlara oruç kafalılar diyorum. bence hepsi temel tasarım dersi yüzünden o şapkayı takıyorlar. birinci sınıfta takma nedenleri o. ikinci sınıfta takmıyorlar çünkü. belki ikinci sınıfta birinci sınıftaki hallerinden utanıyolardır.

tesbihli gençlikten benden önce bahsetmişsin! ben tespih yazmışım. gidip düzelticem. google herşeyi bilir.

nk | 6 Aralık 2009 01:19

oruç kafalılar. hı hı .evet.nays.