7/13/2011

daha neler


bu ara tamamen yerli yapımlara sarmış durumdayım. aşk tesadüfleri sever, incir reçeli ve bizim büyük çaresizliğimiz' den sonra özcan deniz' in filmi ya sonra' yı izledim. bu filmde başrol oyuncularından birisi mimar ve kendisi için çok önemli bir projeyi kapmaya çalışıyor. kadının işine yeterince ilgi göstermeyen koca, sunum günü öncesinde planların üstüne kahve dökülmesine sebep oluyor ve ertesi gün sunum sırasında mimar ile işveren arasında şöyle "ohalık" bir diyalog geçiyor.

-peki şu kahverengi olan bölge ne?
-o..şey..kahve..
-o kadar büyük bir alana kafeterya yapmayı mı düşünüyorsunuz?
-hayır.o bizzat kahvenin kendisi.

üstüne kahve döküldüğü buram buram belli olan yere bakıp da buraya kafe mi düşünüyorsunuz deme kafasının yaşandığı bir dünya var mı ya? ayrıca hangi mimar kafeteryaya kahve demiş bugüne kadar? madem mimarlı film yapacaksın, bu işi bilen birinden danışmanlık hizmeti almak çok zor olmasa gerek. gerçi özcan deniz falan, ya ben neyse tamam bir şey demiyorum.

3 confession:

Adsız | 13 Temmuz 2011 10:52

euhehuee :D

Cansu | 13 Temmuz 2011 22:02

bi de bunu elinde çizmiyo muydu, öyle görüyoduk sanki, paralel cetvel yerine de kağıdı hareket ettirerek çiziyodu hatta, öyle bi dünya yok ki? ya da öyle veya böyle eliyle çiziyodu peki ama sonra bi de baktık ki düz kağıda otoket çıktısı almış apansız. ama çıktıya nasıl kahve dökmüş o zaman. ya da çıktı almış da üstünde mi çalışıyomuş, 2 gece uyumadan duvarları kara kara twinle mi boyadı nedir? önceden bi sorsaydı bari cidden. hani mimar nüfusu da az değil, eleştiren insanlarız bi de. ennn çok biz eleştiririz, eennn çok biz.. neyse evet. yakşamlar.
(bu içimdekileri dökmek için tam bu anı hevesle beklemişim resmen)

nk | 14 Temmuz 2011 16:45

of hepsi çok doğru dediklerinin her şeyi irdelemeye üşenip bıraktımdı yakasını. onlar da otoket çıktısı değil de elle çizilmiş mükemmel çizimler olsun. tekrar çizmeye zaman kalamamış olsun. hadi olsun. hadi yedik.
( bir de adamlar gece oturmasına geldi diyelim, saat o kadar da çok olmasa gerek. hani o saatten sonra da başlanıp gayet yeniden çizilebilirdi o çizimler)ayrıca bu detayda bir proje hangi dünyada bir kişi tarafından elle çizilio da üstüne 0.5 uçlu kalemle düzeltme yapılıyor? olmamış. otur sıfır)