10/26/2010

bunun adına yürek derler


doğuş' un unkle' dan klip çarpması da neyin kafasıydı?



internette doğuş' la ilgili bir şeylere denk gelmem üzerine bu klibi hatırladım. doğuş insanı, bu güzelim klibi zamanında gözümüzün içine baka baka araklamış ve muhtemelen telif gibi sebeplerden klibin en güzel yeri olan sonunun içine sıçıp kendi yorumunu katarak kakalamaya çalışmıştı bizlere.


ama gerçek şu ki, işin ilginç olan yanı hala; doğuş' un bu gruptan, thom yorke' dan falan haberdar olması hatta - tabi mcm ya da mtv 'de falan görmedilerse- belki de dinliyor olması. zamanında yıldız tilbe' nin en sevdiği müzisyenler arasında led zeppelin, jimmy hendrix' i sayması gibi bir şey.


ömrü hayatımda sadece 5. sınıftayken servisle gidip geldim okula. onda da çok kıymetli sezai amcamız, bize devamlı olarak doğuş' un 1998 yılı çıkışlı doğuş ve şarkıları albümünü dinletirdi. o kadar çok dinledik ki hepsini ezbere biliyordum. kendi kendime çelik fanı olduğum ve tüm albümlerini ezbere bildiğim çocukluk yıllarımda belki de bir albümünün tamamını ezbere bildiğim 2. şarkıcı doğuş olmuştu. sezai amca, nasıl bir tecavüz etmişse artık körpecik dimağıma, az önce bakınırken şarkı listesine şarkı isimlerini gördüğümde, kendimi mırıldanır(evet mırıldanabiliyorum) halde buldum.


milyoooondaaa birrr milyonndaaa biiiiğğğrrr böyle seveeen bulunurr çiçeğimmm değerini billl........


sabah akşam birer doz bunun adına yürek derler, öyle bir anda silemezler; biz burada neciyiz neyiz? seversek bir defa severiz dinleyerek okullarına gidip gelen ilkokul talebeleri. şu an o servistekilerin hepsinin kafası biraz karışık bence.


*görsel üzerindeki linkten de gördüğümüz üzere; evet, doğuş'un da onun uğruna siteler hazırlayan fanları var.

5 confession:

Cansu | 26 Ekim 2010 05:23

çıkışlı doğuş ve şarkıları.

nk | 26 Ekim 2010 18:16

bloguma imla klavuzu edasıyla yaklaşma hönönö! anladın sen.

Cansu | 26 Ekim 2010 20:33

jüriden yeni çıktım, üstüme gelme inanamam.

imsolate | 5 Ağustos 2011 03:07

bilmiyorum bunu sen beyninde mi eşledin, bir yerde mi gördün ama ben bu iki klibi böyle yanyana görünce benim beynim neden bunu eşlemedi diye çok sorguladım=) klibin yönetmeni, jonathan glazerdan izin aldım ben zaten diye demeçler vermiş vaktinde.gerçekten, o neyin kafası??

nk | 5 Ağustos 2011 12:13

bu çıktığında küçüktük ama biz normal yani eşleşmemesi bana da sonradan dank etti. buralara kadar gelmişsin :)