2/25/2011

.


kuaföre gittiğim her seferden sayfalarca yazı yazabilirim. insan her seferinde aynı yabancılaşmayı yaşamaz ki arkadaşım.
eğer kuaför aynısında kendimi gördüğüm gibi görünüyorsam dostlarım bu acıyla daha fazla yaşayamayacağım, vurun beni. bana da yazık sonuçta.

dört yıldır aynı yerde tıraş oluyorum. adamla muhabbetimiz de oluştu. ama dört yıldır asla şaşmadan aynı soruları soruyor. ben de kendisine olan sevgimden aynı cümleleri tekrar tekrar kuruyorum.
-ne kadar kaldı okulun bitmesine?
-okul bitince memlekete dönecek misin?
-tatilde memlekete gittin mi?

okul bitince memlekete dönecek misin sorusundan itibaren ben olaydan kopuyorum tabi. o anda bir yükselme yaşıyorum. onun yaşadıklarını ve hayat algısını düşünüyorum bir süre. daha sonra da memlekete dönsem neler yaşarım acaba diye gülüyorum kendi kendime. ben bunları düşünürken o bir diğer klasik sorusunu patlatıyor.

-sizin bölüm dört yıllık mı?
buradan sonrası tamamen muğlaklaşıyor zaten. ah be beybi diyorum, gerçekten hiç umurunda değil, değil mi bu sorular? yoksa her seferinde aynı mantıksızlıklar silsilesini yaşamayız yoksa.

bugün ensesi istediğinden daha kısa kesilen bir adam, yaklaşık yarım saat boyunca ağlamaklı bir şekilde kuafördeki diğer çalışana trip attı. evet gerçekten yaptı. böyle gözleri dolu dolu oldu. ben mükemmöeğl döğilim dedi önce. ama abi ense bu da ya naptın dedi çok uzun süre. askere mi gidiyoruz be abiciğim dedi. nasıl insan içine çıkacağım böyle dedi. gören de saçları hayko cepkin stayla kestiler falan sanar.


sonrasında da kuaför çok uzun bir süre boyunca kaşlarımı almak konusunda elinde ip hazır bir şekilde ısrar etti. ben sevmem abi dedikçe hırslandı. çok kararlı olduğumu görünce gözleri doldu. dedim kedi canını mı kıracağım senin, al gitsin ayol dedim.


desem mutlu olacaktı yani resmen.

*friends sevenlere dip not: chandler' ın mükemmel bir şekilde kaş alabilmesi ne kadar güzel bir ayrıntıdır !

3 confession:

Adsız | 25 Şubat 2011 00:33

birde 4. sezonda rachel ile ross kavga ederken, diğerleri monica'nın odasında kitli kalıyordu. ağda yemeye çalışıyorlardı. o sırada joey'nin koluna ağda yapmışlardı ve yüzünün aldığı şekil tamamen bir kahkaha bombardırmanıdır =)

astroboy * | 25 Şubat 2011 09:53

her defasinda kuaför degistirerek gereksiz sorular ve samimiyetten bir suredir uzak duruyorum. hayattaki kucuk ve anlamsiz gerilimlerin birinden daha bunyemi koruyorum. gerci sonuncusuna kizim olsa veririm, agzi var dili yok, ona ikinci kez gittim zaten dun. eööeee. öyle.

nk | 27 Şubat 2011 20:00

esra dediğin sahneyi hatırladım. o bölümde içeride oldukları tüm süreç mükemmeldi bir de :)


her defasında farklı yere gidersem de ona modeli tarif etme sıkıntısı çıkacak. hangisi daha kötü bilemedim.