2/14/2011

1 pascal kaç nouma eder?


-dün bir kelime oyununda adeta bir şehir efsanesi gerçekleşti. bir kadın "memeliler takımının havadaki temsilcisine verilen ad nedir ?" sorusuna "hostes" cevabını verdi.ve bu potu kırdığı anda, yaptığı hatanın farkına vararak utancından yerin dibine girdi. spikerle, bu kısmın montajda atılması konusunda pazarlık bile yapsa da; izlediğimize göre kesmediklerini anlamış oluyoruz. yarışmacı kadının aklına, yarışmanın kalan kısmında sürekli o an geldiği için suratında mütamadi bir gülüş yer aldı. ekran karşısında bu kadar eğlendiğim nadirdir.

-şu yaşıma geldim; hala anlayamadığım ve anlayabileceğime inanmadığım 3 şey var.
1- kumdan cam yapılması
2- eski yağlardan, temizlik amaçlı bir malzeme olan sabunun yapılması
3- alkenden alkol eldesi

üçüncüsü şaka tabi. daha doğrusu başta üç tane vardı ama üçüncü olarak neyi anlayamadığımı hatırlayamadım.

-nouma beşiktaş'a transfer olduğu ilk zamanda, biz de fen bilgisi dersinde ilk kez basınç konusunu işliyorduk. bu birbirinden çok alakasız iki durumu, çok talihsiz bir şaka içinde kesiştiren genç dimağlar vardı. 1 pascal kaç nouma eder ? şeklinde. o psikolojiyi çözmek çok zor.

-ülkemize gelen insanları, geldiklerinde karizmanın allahı olsalar bile bir şekilde maymuna dönüştürmeyi başarıyoruz. bu da bizim milletçe özel gücümüz.

-kanalların ölen birinin üzerine onun içinde yer aldığı yapımları yeniden yayın akışına koymaları, nasıl da yılansı bir hesap. hepsinin altında tuğçe san' ın parmağı var.

-daha önce bir dizi, kanal d'de veya atv' de patlayıp da daha sonrasına star' a düşmüşse o dizi için çok üzüldüğümü belirtmiştim ama daha beteri de varmış. fox tv' ye düşmek.

-ama bir dizi düşün ki, bundan sonra haftada 2 kez yayınlanacak. isim vermiyorum zira yaprak gibi titriyorum.

hani herhangi bir insana grafik tasarım anlamında bir şeyler anlatacak olsam ve konulardan da minimalizm konusuna gelmişse sıra; bu davetiye bana bu hususta çok yardımcı olurdu. bak derdim, bu davetiyeyi tasarlanmış bir nesne olarak incele, bu tasarım ne ise; bunun tam tersine minimalizm deniyor.
insanlarda biraz merak duygusu uyandırmak lazım diye düşünüyorum ben. hele o sol attaki yazıya su dalgası verip bir yeşillik katalım çabası.. aman aman

-son olarak, şu ara ciddi ciddi deniz seki'nin albümünü bekliyorum bilöğgğgh. bu kadın hepimize bilek kestirtecek bak görürsün. o katran karası gecelerde neler yazdı kim bilir. deniz olarak girip okyanus olarak çıktığı serüvenine çok inanıyorum ben. albüm adıyla geliyor zaten; söz yaşları. evet.

5 confession:

Adsız | 14 Şubat 2011 01:16

şu cümle ile "bak derdim, bu davetiyeyi tasarlanmış bir nesne olarak incele, bu tasarım ne ise; bunun tam tersine minimalizm deniyor." gönlümüzün akademisyeni oldun nazımcım. bu arada sana facebooktan ulaşamadım ama benim bloguma da göz atsana, hatta izleyicisi ol oranın (http://whatiftherewasnotanyalphabet.blogspot.com/).

bu arada sana ilk görüştüğümüzde, görsel destekli alkenden alkol eldesi nasıl olur anlatacağım..

black | 14 Şubat 2011 01:22

kumdan cam yapılması...

Adsız | 14 Şubat 2011 13:44

hostes cevabına ofiste masanın altında gülmek zorunda kaldım :)))

Arda S. | 15 Şubat 2011 12:21

Bu şahaneye neden izleyici olunamıyor? Nedir bu imkansızlığın manası?

nk | 15 Şubat 2011 13:05

ehe :]

@arda s., öncelikle teşekkür ederim yalnız bu problemi fazlaca duymaya başladım ne yapsam bilmiyorum. şöyle açıklayayım, üstteki navbar' da izle butonu olması lazım. eğer görünmüyorsa; sağdaki sidebar' ın altındaki oklara tıklayınca sola doğru bir pencere açılıyor. orada sayın seyirciler başlığı altında da bir izle kısmı mevcut.