9/22/2009

kırmızı kalem


sabah gazetesinin okurlarına armağanıymış bugün. okulların açılacağını gözümüze gözümüze sokan gazete promosyonları. bu dünyada gerçek anlamda tırt bişey varsa o da kırmızı kalemdir. başımıza gelmiş en can sıkıcı şeyler arasında başı çeker. kaknemdir. gudubettir. başlıkları farklı renkle yazmayı bırakalı çok olduğu için gerçekten mutluyum. bu yolda attığım en önemli adım kırmızı kalemi hayatımdan çıkarmak olmuştu sanırım. elleriniz biraz terlese, elinizi mahveder. hatta özellikle tasvir etmem gerekirse baş parmakla işaret parmağı arasındaki o etli beyazımsı kısmı bilhassa. istediğiniz gibi sivriltemezsiniz. sivriltirken hepten batırır her yanınızı. sabah okurlarını sevmiyor karar verdim.



bi de hizayı tutturmak için kullanılırdı hani. defterde hazır kendisinden yoksa, cetvelle çizilirdi bir de. hayatı iyice zorlaştırıcı. sonra da o kırmızı hattın soluna süsleyici bordürler yapma modası başlamıştı. en popüleri de şu yanda yaptığımdı. tabi bunun bin kat özenlisi bişeydi. öyleydi.

-bulutsuzluk özlemi' nin son parçasının ( rüzgar) klip fikrini sevdim. ama bişey aklıma takıldı. adam itü hazırlık binası' nın önündeki maçka durağında beklerken karşıya bakıyor ve kızı görüyor. kız böyle merdivenlerle başlayan büyük bir yapının önünde görünüyor. normalde bakınca orda parkımsı bir oluşum var. bilemiyorum. belki kız hayal olduğu içindir. değilse çok pis kandırık atmışlar.

1 confession:

Betül Ç. | 24 Eylül 2009 00:59

üniversite 2. sınıf bahar döneminde bir üniversite hocası sınav kağıdında o kırmızı kalemle çizdiğin hiza çizgisini herkese çizdirdi. çizmeyenlerden yle puanlar kırdı ki kimisi kaldı.